Agnieszka Filip
10 Paź

Korzenna owsianka ze śliwkami

10 października obchodzimy Światowy Dzień Owsianki, w związku z tym dzisiaj przepis na jesienną wersję tego przysznego śniadanka :).

50g (5 łyżek) płatków owsianych

200g (porcja) mleka

12g (1 łyżeczka) miodu

10g (1 łyżeczka) masła orzechowego

15g (1 łyżka) dowolnych orzechów

100g (4-5 sztuk) śliwek

1-2g (do smaku) cynamon i imbir w proszku

Płatki zalać mlekiem i odstawić do napęcznienia. Następnie podgrzać w rondelku do zagotowania dodając cynamon i imbir do smaku. Przełożyć owsiankę do miseczki, dodać śliwki, miód, masło orzechowe i orzechy.

Smacznego!🧡💛i dajcie znać czy spróbujecie👍

Twój komentarz




POKAŻ