Agnieszka Filip
03 Paź

Śliwki pod owsianym crumble

Jeśli tak jak ja potrzebujecie sobie osłodzić dzisiaj poniedziałek, to zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu na śliwki pod owsianym crumble- spokojnie możecie potraktować ten deser jako pełnowartościowy podwieczorek .

Do podania dodatkowo proponuję dajcie 2 łyżki naturalnego skyru, będzie jeszcze lepsze, a dodatkowo podbijecie ilość białka w posiłku😉.

Składniki na 2 porcje

300g (porcja) śliwek
60g (6 łyżek) mąki owsianej
30g (3 łyżki) erytrolu
25g (duża łyżka) masła

Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem .
 

Twój komentarz




POKAŻ