Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
- 250 g sera twarogowego półtłustego
- 1 jajko
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 łyżeczek marmolady różanej.
Sposób przygotowania:
Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.
Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posypać pudrem z ksylitolu.
Kontakt:
- 509 614 517
Agnieszka Filip
OPINIA PACJENTA: P. dietetyk pomogła mi się rozprawić z moim pociążowym sadełkiem. Dzięki niej straciłam 12 kg w 3 miesiące, nauczyłam się jak ważne jest czytanie etykiet i regularność posiłków, a aktywność fizyczna stała się nieodłącznym elementem mojego dnia.
Twój komentarz