Potrzebujemy:
Twaróg sernikowy 1kg
Biszkopty 120 g
Truskawki świeże/mrożone 500 g
Galaretka truskawkowa 1 opakowanie
Żelatyna 2 łyżki
Mleko 110 g
Śmietanka 30% 150 g
Ksylitol/erytrol 150 g
Aromat waniliowy kilka kropel
Galaretkę przygotować według przepisu, odstawić. Biszkoptami wyłożyć tortownicę. Mleko zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić wcześniej namoczoną żelatynę. Substancję słodzącą, twaróg, śmietankę i aromat wymieszać. Przestudzona żelatynę zahartować kilkoma łyżkami masy twarogowej, następnie wymieszać z resztą składników. Dodać pokrojone truskawki (kilka sztuk pozostawić do dekoracji), delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy. Włożyć do lodówki na pół godziny, następnie ozdobić truskawkami, wylać na wierzch galaretkę i wstawić ponownie do całkowitego stężenia.
Smacznego!
Twój komentarz