Potrzebujemy:
Jaja- 1 sztuka
Filet z kurczaka 100 g
Groszek zielony konserwowy 15 g
Liść laurowy
Marchew 1 sztuka
Seler korzeniowy 30 g
Ziele angielskie 1 ziarenko
Żelatyna 1 łyżeczka
Sok z cytryny 1 łyżka
Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma
szklankami wody i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w
plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego
wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać
żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.
Smacznego!🌱😋
Twój komentarz