Agnieszka Filip
14 Kwie

Galareta z kurczaka

Galaretka to obowiązkowy punkt na Waszym świątecznym stole? Jeśli tak, to zapraszam do wypróbowania tego przepisu- porcja to 230 kcal 🐔🥕

Potrzebujemy:

Jaja- 1 sztuka

Filet z kurczaka 100 g

Groszek zielony konserwowy 15 g

Liść laurowy

Marchew 1 sztuka

Seler korzeniowy 30 g

Ziele angielskie 1 ziarenko

Żelatyna 1 łyżeczka

Sok z cytryny 1 łyżka

Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma

szklankami wody i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w

plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego

wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać

żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.

Smacznego!🌱😋

Twój komentarz




POKAŻ