Agnieszka Filip
04 Lip

Faszerowana cukinia

Lato to pora roku, która zdecydowanie zachęca do jedzenia większej ilości warzyw . Dlatego dzisiaj propozycja na faszerowaną cukinię.

- 600g (1 duża) cukinia
- 100g (porcja) mięsa mielonego z indyka
- 25g (1/2 sztuki) cebuli
- 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
- 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego
- 30g (3 łyżki) kaszy kuskus
- 50g (porcja) sera feta

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ