Agnieszka Filip
01 Wrze

Tosty francuskie z sezonowymi owocami

Dzisiaj propozycja na jutrzejsze weekendowe śniadanko z wykorzystaniem sezonowych owoców😋🫐🍑, korzystajmy póki jeszcze są.

Jest to też świetny przepis na recykling już niezbyt świeżego pieczywa 😉- tosty francuskie z sezonowymi owocami🍞🥚

Składniki:

 

- jajo 60g (1 sztuka)

- pieczywo 180g (3 kromki)

- masło orzechowe 50g (2 łyżki)

- owoce sezonowe

- erytrol lub miód (do smaku)

 

Jajo roztrzepać i zamoczyć w nim pieczywo z obu stron. Przełożyć na rozgrzaną patelnię i podgrzewać do ścięcia z obu stron. Wierzch posmarować masłem orzechowym, położyć kawałki owoców i opcjonalnie posypać erytrolem lub skropić miodem.

Twój komentarz




POKAŻ