Składniki:
15 dag płatków owsianych błyskawicznych
2 łyżki miodu
6 dag masła
Dekoracja:
1/2 granata
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Masa serowa:
50 dag mielonego chudego twarogu
1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
1/2 szklanki erytrolu/ksylitolu
7 łyżeczek żelatyny
1/2 laski wanilii
sposób przygotowania:
1. masło roztopić, dodać płatki i miód, wymieszać i wyłożyć na spód wyścielonej wcześniej tortownicy, wyrównać i docisnąć
2. Przygotować masę. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie , połączyć z jogurtem natyralnym. Ser zmiksować z cukrem. dodać ziarenka wanilii, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.
3. masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną i ostudzoną czekoladą gorzką, granatem lub truskawkami.
Smacznego! 💛
Twój komentarz