Agnieszka Filip
31 Marz

Frittata z drobiową kiełbaską i chrzanem

Święta tuż tuż...nie macie pomysłu na śniadanie w drugi dzień świąt, a żurek już drugiego dnia często wychodzi Wam bokiem . To zapraszam do przetestowania przepisu na frittatę z drobiową kiełbaską i chrzanem

Czego potrzebujemy?

2 jajka

1 łyżka mleka

Kiełbasa z kurczaka 35 g (pół małej sztuki)

1 łyżeczka chrzanu

1/2 sztuki cebuli

3 plastry mozzarelli light

100 g pomidorków koktajlowych

1 łyżeczka oliwy z oliwek

Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudzić. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać. Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa. Dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 min.

Smacznego!🐥🎋🌱

Twój komentarz




POKAŻ