Składniki:
Brzoskwinia 1 duża sztuka (150 g)
Budyń w proszku 1 paczka (35 g)
Erytrol 4 łyżki (40 g)
Jajo 2 sztuki (100 g)
Jogurt skyr 300 g
Mąka owsiana (lub zmielone płatki owsiane) 2 łyżki (20 g)
Proteinowy pudding waniliowy Go Active (Biedronka) 1 opakowanie (200 g)
Wanilia - ekstrakt
Sposób wykonania:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pudding, skyr, żółtka, budyń, erytrol, aromat i mąkę zmiksować na gładką masę. Do masy serowej dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Masę przelać do foremki lub naczynia żaroodpornego, powciskać w środek brzoskwinie lub inne owoce. Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cynamonem lub erytrolem zmielonym na puder.
Całość ma 736 kcal /B 70 g/W 85 g/ T 13 g
Smacznego!
#fitsłodycze #skyr #zdroweciacho #redukcja #IO #dietetyk #leżajsk #kolbuszowa #dębica
Twój komentarz